به گزارش یورد نیوز، روز گذشته کشتی رزمی هامبورگ منتسب به آلمان، یک کشتی ترکیه را در دریای مدیترانه متوقف کرده و به بازرسی آن پرداخته است.
در فیلم منتشر شده که از سوی خدمه ترکیه ضبط شده است، کماندوهای نیروی دریایی آلمان به صورت مسلحانه به بازجویی خدمه کشتی ترکیه میپردازند.
این امر باعث واکنش جدی و خشم مقامات آنکارا شده است.
نماینده اتحادیه اروپا در ترکیه، سفیران ایتالیا و آلمان به وزارت خارجه ترکیه فراخوانده شده و از آنها توضیح خواسته شده است.
به گفته مقامات ترک این کشتی حامل مواد رنگرزی و مصالح ساختمانی بوده و به سمت شهر مصراته لیبی در حال حرکت بوده است.
آنچه که موجب خشم مقامات ترکیه شده، این است که علیرغم مفاد مندرج در حقوق بینالملل، خدمه ناوچه رزمی آلمان بدون کسب اجازه از خدمه کشتی ترکیه (به عنوان صاحب پرچم کشتی) وارد آن شده و به تفتیش پرداختهاند.
در توضیح ارائه شده از سوی نیروی دریایی و وزارت خارجه آلمان تصریح شده است که نیروهای آلمانی به مدت چهار ساعت منتظر پاسخ از سوی خدمه کشتی بودهاند و این در حالی است که پاسخی مبنی بر اجازه ورود به کشتی دریافت نکردهاند.
همچنین در این بیانیه آمده است که علیرغم تشکیک در حمل سلاح، این کشتی حامل مصالح ساختمانی بوده است.
مقامات ترکیه بر این باورند که این اقدام از سوی یونان طراحی شده است و اقدامی تحریکآمیز میباشد.
شایان ذکر است که تنش دریایی میان ترکیه و یونان از ماههای آغازین سال ۲۰۱۹ شروع شده و تاکنون نیز ادامه داشته است به گونهای که دو کشور تا آستانه جنگ نیز رفتهاند.
دو کشور برای حوزه منطقه انحصاری تجاری نقشههای متفاوتی ارائه کردهاند که همخوانی و همپوشانی بسیار کمی دارد و باعث افزایش تنشها شده است.
از یک سو در نقشه ارائه شده از سوی یونان کلیت دسترسی ترکیه به منابع دریای مدیترانه و منطقه انحصاری تجاری، به سواحل و خلیج آنتالیا محدود میشود و از سوی دیگر نیز ترکیه به عنوان واکنشی در برابر این نقشه، فعالیت دریایی گستردهای را برای اکتشاف منابع در بخش اعظم شرق دریای مدیترانه آغاز کرده است که به همراه آن حضور نظامی نسبتاً گستردهای نیز ایجاد کرده است.
ناوچههای ترکیه با تجهیزات نظامی پیشرفته به اسکورت کشتیهای اکتشافی میپردازند، همچنین فعالیتهای راداری اکتشافی ترکیه بسیار گستردهتر از آنچه که تصور میشود میباشد.
اگرچه نیروی دریایی آلمان توضیحات لازمه و درخواست شده از سوی ترکیه را ارائه کرده است اما میتوان آن را هشداری علیه فعالیتهای دریایی ترکیه در دریای مدیترانه خواند.
اگرچه آلمان به دلیل مناسبات تجاری گسترده و همچنین روابط دیپلماتیک ریشهدار حضور میلیونها تُرک در آلمان، لحن سیاسی تندی علیه ترکیه اتخاذ نکرده است، اما تنش اخیر میتواند آغازگر فصل جدیدی از روابط دو کشور باشد.